Når du køber brugt Audi: Det skal du vide

Mange private bilister og firmaer drømmer om en smart prisbillig lille personbil i høj kvalitet, der både udstråler elegance og prestige og samtidig kan holde i mange år.

Det gælder simpelthen om at få så meget bil for pengene som muligt, og et af de bedste bud i øjeblikket er en Audi A3, som desværre koster omkring 300.000 kr. i kontantpris, hvilket mange ikke umiddelbart har råd til.

Audis hjemmeside kan man imidlertid finde udvalgte, brugte A3 modeller til lavpris, selvom bilerne sælges på samme vilkår og egenskaber som en helt ny bil. Derved kan man altså se frem til en stor prisnedsættelse, såfremt man er villig til at købe en brugt Audi A3, der blot er lettere tilkørt.

Hvad er Audi Approved (PLUS)?

Normalt vil bilkøbere altid være skeptiske overfor at købe en brugt bil sammenlignet med en ny bil, da der normalt er en verden til forskel. For at fremme salget af nyere Audi biler, så har man opfundet dette internationale koncept, der giver køberne tryghed og garanti på samme måde som ved køb af en ny bil.

En bil mærket med Audi Approved :Plus (AAP) koster måske en smule mere end en tilsvarende bil uden samme garanti, men bilkøberen får rigtigt meget for pengene. Man får helt præcis to års fuld garanti på samme måde som ved køb af nye biler, og derefter får man med i handlen to års serviceaftale, der løber i to år eller indtil bilen har kørt 40.000 km.

Man er altså sikret i de næste fire år mod uventede udgifter på bilen, og den garanti giver meget tryghed i enhver bilhandel, så andre bilmærker burde indføre en lignende service på deres brugte biler. En brugt Audi A3 med AAP er nøje gennemgået fra A til Z og er nu gennemtjekket og fundet fejlfri og udelukkende bestående af originale bildele, og såfremt man alligevel i garantiperioden er uheldig og skal have udskiftet nogle dyre dele på bilen, så dækker garantien både reservedelene og værkstedsudgifterne, og det gælder uanset, om det drejer sig om bilens elektriske system, computer, katalysator, motor, styretøj, gearkasse, kobling, lejer eller ophæng.

Man er kort sagt garderet mod uforudsete udgifter og kan kun se frem til en bekymrings fri kørsel. Man får desuden Audis mobilitetsservice inkl. vejhjælp i hele Europa med i købet, så man altid er sikret gratis hjælp, uanset hvor man er strandet med motorproblemer.

Eksempler på besparelse med AAP

Man kan finde hundredvis af Audi biler, der ofte kun er 1-2 år gamle og kun har kørt 5-15.000 km, og så er der altså reelt tale om en ny bil, der blot er kørt til men stadig har en ny bils egenskaber.

Man kan eksempelvis spare omkring 25 % på en 5-dørs Audi A3 Sportback Ambiente 2.0 TDI med 150 HK, der koster 393.000 kr. som nypris. Denne bil koster som 2015 model med 35.000 kms kørsel netop nu under 300.000 kr. med AAP garanti, så der kan virkelig spares mange penge ved at købe en brugt bil men med samme vilkår som ved nye biler.

En tilsvarende bil med en 1.6 liters TDI motor leverer kun 110 HK, så den kan købes fra ny til 350.000 kr., og denne model kan købes som 2015 model for under 320.000 kr., og den har kun kørt 9.000 km. Man sparer altså omkring 10 % ved at købe en nyere bil, der reelt er god som ny og med samme vilkår som en ny bil.