Kampen om årets firmabil 2015

Hvert år lancerer de største og mest populære bilmærker nye modeller, idet kampen om kundernes gunst er høj, og vinderne høster en stor omsætning på mange millioner, som gør firmaet endnu stærkere i kampen mod konkurrenterne på bilmarkedet. Hvert år kårer eksperterne årets bil 2015 samt årets firmabil 2015, og bilerne testes grundigt igennem og sammenlignes, så bilisterne nemmere kan skelne mellem de bedste tilbud ud fra deres ønsker og behov.

Firmakunderne vælger normalt at lease firmabiler, da man således slipper for irriterende uforudsete udgifter til service og reparationer samt det uundgåelige værditab, som bilejere får ved salg af bilen. Ved leasing kan man meget nemmere overskue de faste månedlige udgifter på bilen, så det dermed er meget nemme at kalkulere med i regnskabet, og desuden er alt fradragsberettiget ved leasing.

 

Markedet for firmabiler

De fleste bilproducenter har bilmodeller, der egner sig som leasing til erhvervslivet, så både konsulenter, repræsentanter, montører og direktører kan få klaret deres transportbehov på en passende måde, og tendensen viser med al tydelighed, kunderne foretrækker leasing, så man ikke binder sig i mange år til en specifik bil, så man nemt kan skifte til en bedre model, der er kommet på markedet i mellemtiden.

Firmakunderne leaser i dag især biler, som de synes om i alle henseender, mens kunderne tidligere anskaffede sig fornuftige biler, som de nemt kunne sælge igen. Virksomhedernes loyalitet over for de traditionelle bilmærker er faldet, og de vælger nu firmabiler, der passer bedst til deres specifikke behov viser flere undersøgelser omkring anskaffelsen af firmabiler. Derfor rokeres der lidt rundt på listen over de 10 mest populære firmabiler, som i øjeblikket er følgende:

 1. VW Passat
 2. Ford Mondeo
 3. Mercedes C-Klasse
 4. Skoda Octavia
 5. Renault Megane
 6. Audi A4
 7. Opel Insignia
 8. Audi A6
 9. Audi A3
 10. BMW Series 3

 

Bilerne er nævnt i rækkefølge efter salgstallene for 2015, og det er bemærkelsesværdigt, Audi er repræsenteret tre gange blandt top 10 for firmabilerne, men det skyldes nok, Audi gør utroligt meget for firmakunderne, alle Audis biler henvender sig til erhvervslivet, især de store luksusmodeller. På Audis hjemmeside finder man en oversigt over alle modellerne med priser samt leasingydelser, så det er nemt for firmaerne sammenligne priserne blandt de enkelte modeller.

 

Årets firmabil 2015

Der er meget prestige at hente for vinderen af årets firmabil 2015, der jo kan anvende vindertitlen i sit salgsfremstød, og derfor er der tæt kamp mellem bilproducenterne om titlen som årets bil. Især blandt de 3 tyske luksusmærker Audi, BMW og Mercedes er der hård kamp om kunderne, og især BMW har svært ved at få overtaget mod de andre to konkurrerende bilmærker, selvom bilmærket har masser af motorkraft og avanceret elektronik blandt sine faciliteter, mens Audi og Mercedes samtidigt fokuserer meget på prestige og komfort, som giver en utrolig køreglæde. Sidst i 2014 skulle der foretages en kåring af årets firmabil 2015,og dommerpanelet bestod af medlemmer af Business Danmark, to motorjournalister samt en ergoterapeut. Dommerne fokuserede kritisk på 10 dieseldrevne stationscars, som alle kunne agere et rullende kontor. Den endelige vinder af titlen som årets firmabil blev Ford Mondeo, og dommerpanelet valgte den på grund af disse 4 fordele ved bilen:

 

 1. Gode køreegenskaber
 2. Enorm plads
 3. Solidt kraftoverskud
 4. Høj komfort

 

Bilens beskatningsmæssige værdi ved erhvervsleasing ligger kun på 373.000 kr., hvilket er en meget fornuftig pris på disse prisvindende egenskaber.