En brugt Audi Q3 er SUV og luksus i samme bil

15668811077_d3f48dddeb_b_Audi-Q3

Mange familier vil gerne køre rundt i en rummelig SUV, men den slags store køretøjer er ofte dyre og ikke særlig brændstoføkonomiske, så de har tidligere kun henvendt sig til den velhavende del af bilkøbere. Nu kan man købe en brugt Audi Q3 til en yderst fornuftig pris, og så opnår man både luksus, komfort, rummelighed samt en meget økonomisk bil at køre i.

Her kommer en beskrivelse af Audis mindste SUV model Q3:

Bilen koster fra ny 440.000 kr. og opefter alt afhængig af det valgte ekstraudstyr, men på Audis hjemmeside kan man finde en nyere og klargjort brugt Audi Q3 til nedsat pris men med fuld garanti, da bilen er 100 % i orden og efterset af Audi egne teknikere. Ved at købe en brugt Audi Q3 får man derfor masser af bil for pengene i forhold til andre biler, da disse biler med korrekt vedligeholdelse er fremstillet til at kunne køre problemfrit i mange år fremover.

Definition af en SUV

SUV står for sport utility vehicle, så der er tale om biler, der både giver plads men også fart, og en SUV er ofte udstyret med firehjulstræk, så den uden problemer kan køre på alle slags terræn såsom asfalt men også på sand, sten og jord. En SUV kombinerer derfor egenskaberne fra andre biltyper som MPV, der har plads til mange personer, samt fra stationcars, hvor der er masser af plads til bagage. Mange familier er glade for en SUV, da de dermed er godt dækket ind til ethvert kørselsbehov. Q3 er Audis hidtil mindste SUV udgave, men faktisk skulle der i 2016 komme en ny mindre SUV på markedet, der kommer til at hedde enten Q1 eller Q2. Dette tyder på, at en lille kompakt SUV har en stor efterspørgsel i befolkningen, og SUV har haft stigende succes lige siden de kom på markedet sidst i 1990’erne.

Test af Audi Q3

En Q3 kan køre i tre stillinger som er disse:

  1. Sport
  2. Komfort
  3. Eco

Man vælger derfor den bedst egnede stil til sin kørsel, om man foretrækker fart, komfort eller økonomi. En Q3 fås normalt med en 1,4 TFSI S-Tronic Sport motor, men den kan også fås med 2,0 eller 2,5 liters motor. Alle Q modellerne minder meget om hinanden i både funktioner og egenskaber, så faktisk er den største forskel blot størrelsen og prisen. I de nyeste modeller har Audi forbedret flere ting på bilerne såsom bedre brændstof økonomi, mindre forurening dvs. CO2 udledning, et mere markeret design samt skarpere LED-lygter.

Generelt er alle Audis modeller lækre og af høj kvalitet, men visse ting på bilen kan skuffe lidt for eksempel har infotainmentskærmen ikke touchfunktion, og grafikken i skærmen virker gammeldags og i lavere opløsning, end man ser i noget billigere biler.

Bilens rat kan ikke trækkes særligt langt tilbage og nedad, hvilket giver en lidt speciel siddeposition, men i bund og grund er der komfortabelt i bilen. Bilen ligger godt på vejen, og der er fint acceleration og gode køreegenskaber også i kurverne. Hvis man sammenligner en brugt Audi Q3 med sin konkurrent BMW X1, så har BMW en lidt større kabine, men til gengæld overrasker en Q3 positivt med en god balance og en fin komfort under kørslen. Topfarten er på 204 km i timen, og 0-100 km i timen klares på 8,9 sekund.