Sikkerhed ved køb af brugt bil

I mange år har brugtvognsforhandlere måttet leve med et tvivlsomt ry, selvom langt de fleste brugte biler er flotte og velkørende. Hvis 1.000 personer køber en brugt bil, og de 990 bilkøbere er tilfredse, så vil man alligevel kun høre budskabet fra de 10 resterende og utilfredse bilkøbere. Ikke mange medier gider omtale en tilfreds bilkøber, men hvis en kunde føler sig snydt i en bilhandel, så kan det nemt komme på forsiden, især hvis det sker flere gange.

Det er meget svært at blive kvit med dette problem, idet man sjældent kan garantere for standen af en brugt bil, der teoretisk set kan få dyre reparationer senere samme dag, som bilhandlen har fundet sted. Ved at købe ny bil slipper man for bekymringer om en bil stand, men i de fleste situationer vil en nyere brugt bil generelt være helt i orden uden fejl. Men netop for at fjerne den sidste tvivl og usikkerhed hos en brugt bil, så tilbydes alle nye Audi kunder nu en garanti ved køb af brugt bil, og dette koncept hedder Audi Approved Plus (AAP).

 

Biler med Audi Approved Plus

Biler med mærkatet Audi Approved Plus er en smule dyrere end biler uden denne betegnelse, men man får meget for pengene. En brugt Audi med AAP kan man sammenligne med en helt ny Audi, idet man får samme fordele og garanti som ved køb af ny bil. Før en brugt bil godkendes med AAP fra Audis side, så skal bilen først gennemtjekkes grundigt af Audis egne mekanikere, og man kontroller alle bilens dele for at være 100 % i orden og udelukkende bestående af originale Audi autodele.

Man får en 2 års aftale med i handlen samt en 2 års serviceaftale, men aftalen standser dog, såfremt bilen har kørt 40.000 km. Såfremt der i denne udvidede garantiperiode skulle forekomme uventede reparationer, så dækker garantien fra Audi, og det er betryggende for en bilkøber, at man ikke står at skal ofre ny motor, kobling, gearkasse, differentiale eller andre dyre reservedele, såfremt uheldet skulle forekomme. Sådanne reparationer kan jo løbe op i mere end 50.000 kr., så det er ofte merprisen værd at få garanti mod fejl og reparationer på bilen. Alle bilkøbere kan derfor trygt påregne at købe en nyere brugt bil med AAP i topklasse, som alligevel er betydeligt billigere end prisen på en ny bil.

 

Biler uden Audi Approved Plus

Normalt får man kun 3 måneders garanti på brugte biler, når man køber dem hos en autoriseret forhandler, men man bør naturligvis få denne garanti skriftligt samt læse alt med små bogstaver, da ikke alle aftaler er ens. Biler uden AAP er normalt noget billigere end brugte biler med AAP, men man får til gengæld heller ikke den udvidede garanti og tryghed på bilen, selvom en Audi er fremstillet af holdbare materialer i god kvalitet og kan forventes at holde i langt mere end 10 år, såfremt man passer sin bil godt.

Der er altså både fordele og ulemper ved AAP, så den endelige beslutning er individuel, men generelt set er det en fordel med AAP, jo dyrere bilen er, idet man der kan risikere størst mulige udgifter til reparationer.