Gør et kup med din næste bil

Hvis man er glad for biler, så har man nok allerede lagt mærke til, at det næppe er den billigste ting på markedet, som man kunne forelske sig i. Og hvis man gerne vil have fingrene i de nye modeller på markedet, med jævne mellemrum, så kan det hurtigt blive en ulykkelig affære.

Eller, det skulle man i hvert fald tro. For der er faktisk måder hvorpå, man både kan nyde livet med en ny bil uden at skulle gå på kompromis med sine økonomiske prioriteter. Det handler blot om, at undersøge netop, hvilke muligheder man har, for at finansiere sin næste bil.

Vælg den rigtige leasing type

Når du skal anskaffe dig en bil, virker det måske logisk, at lave en normalt billån som man betaler af på løbende, indtil bilen er fuldt udbetalt. Problemet med denne løsning er dog, at din bil løbende mister værdi, og når alt er betalt, så står du tilbage med et køretøj der kan være væsentlig mindre værd, end hvad du har betalt for den.

Derfor kan det være en god idé, at undersøge om det er bedre for dig at lease din bil i stedet for. Her skelner man typisk mellem to typer for leasing; privatleasing og flexleasing.

Fordele og ulemper

Men er flexleasing det rette for dig? Eller er du bedre stillet med at vælge privatleasing? Ved privatleasing skal du, ved kontraktens udløb typisk aflevere bilen tilbage til forhandler. Hvorimod du ved flexleasing skal henvise bilen videre til den næste glade overtager af bilen. Det gør netop, at du sparer på registreringsafgiften, når du vælger flexleasing. Da den netop ikke skal betales i sit fulde beløb, men blot spredes ud i forskellige rater.

Så vælg den rette leasingtype for dig, ved at finde ud af hvilken der passer til netop dine behov og fremtidsplaner.