Audi leasing har aldrig været mere populært; flere og flere danskere vælger at lease en ny eller brugt Audi. Generelt er leasing steget med 396% fra 2012 til 2017 i følge tal fra Danmark Statistik, hvilke bevidner om at danskerne virkelig har fået øjnene op for leasing. På trods af denne enorme stigning er der stadig en del danskere, der ikke er helt klar over hvad leasing egentligt er for noget. I denne artikel vil vi guide dig igennem leasing og de to forskellige leasingkontrakter der findes på markedet.
Læs også: Få op til 3 gratis tilbud på Audi leasing fra forskellige leasingselskaber her!
Hvad er leasing af bil i korte træk?
Leasing af bil kan kortest forklares som en slags langtidsleje af en bil igennem et leasingselskab, og er et alternativ til køb af bil på traditionel vis med bankfinansiering. I hele leasingperioden er det leasingselskabet, der har ejendomsretten over bilen, og leasingtager får brugsretten, når leasingkontrakten er underskrevet. Helt lavpraktisk betyder det, at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden, og leasingtager får lov at bruge bilen til det aftalte i leasingkontrakten.
Med leasing skal leasingtager betale månedlige leasingydelser, samt en evt. engangsbetaling for at få brugsretten til bilen. Inden for leasingkontrakter findes der grundlæggende to forskellige leasingkontrakter, hvilke er henholdsvis en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt.
Operationel leasing vs finansiel leasing
En operationel leasingkontrakt er som regel leasing af en helt ny bil, hvor leasingtager får total budgetsikkerhed. Med en operationel leasingkontrakt skal du kun betale månedlige leasingydelser samt en evt. engangsbetaling. Derudover kommer der ikke andre udgifter; det vil sige at leasingselskabet står for alle udgifter til reparationer, service, dækskifte osv. Leasingtager slipper dermed for alle disse bekymringer, der normalt er forbundet med at eje en bil selv. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet. Dermed skal leasingtager heller ikke bekymre sig om at sælge bilen, eller tænke på hvor stort værditabet har været i leasingperioden.
En finansiel leasingkontrakt er som regel leasing af en brugt bil, der har en markedspris over 250.000 kr. inklusiv dansk registreringsafgift også kendt som flexleasing. Med en finansiel leasingkontrakt skal du også betale månedlige leasingydelser, samt en evt. engangsydelse. Men derudover skal du også være opmærksom på restværdien i leasingkontrakten. Restværdien er den værdi bilen skal sælges til efter endt leasing. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager selv stå for salg af bilen til en tredje part til den restværdi, der er aftalt i leasingkontrakten. Med en finansiel leasingkontrakt skal leasingtager selv stå for alle udgifter der må være til reparationer, service dækskifte og så videre.